De vulkaan Bromo en het prachtige Bali - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Ayla Koning - WaarBenJij.nu De vulkaan Bromo en het prachtige Bali - Reisverslag uit Ubud, Indonesië van Ayla Koning - WaarBenJij.nu

De vulkaan Bromo en het prachtige Bali

Door: Ayla

Blijf op de hoogte en volg Ayla

26 Juli 2011 | Indonesië, Ubud

Tag Leute (Op de een of andere manier blijf ik dat hardnekkig zeggen, ik zal het indonsesiche voor tag leute eens opzoeken)
jullie hebben al een tijdje niets meer van me gehoord. maar we zijn ook zo druk geweest met reizen! Ik was in YogYakarta gebleven. Hier hebben we nog een dagje gechilld, naar Sultans Palace geweest (of had ik dat al verteld?) Nou in ieder geval: daar was geen fuck te beleven. hier waren we trouwens wel met een riksja naar toegegaan. was wel lachen, behalve dat we er niet zo goed met zijn 2e in pasten en riannes been nu helemaal blauw is. dat paleis van de sultan stelde echt niks voor, zwaar overgewaardeerd door iedereen. dus daar in een kwartiertje door heen gestruind. dan maar naar het badhuis/resort van de sultan. komen we daar aan: alles ingestort, geen druppel water of pracht en praal te zien. ook geen fuck te beleven dus. dan maar naar de dierenmarkt, zit 500 meter verderop. de dierenmarkt is verplaatst naar 5 km verderop. dus dat maar niet meer gedaan. hahaha, wel een gezellige dag, maar de sightseeing viel een beetje tegen. deze dag ook nog een tour geboekt naar de bromo en bali. echt mega cheap! en ik zei iets tegen rianne over korting, hoe het kon dat ze deze trip zo goedkoop aanbieden: die man. you want discount, I can give you for 300.000 dus zonder het gewild of gevraagd te hebben korting gekregen.
s avonds nog wat gekletst met daan en lieve (nederlands stelletje) en naar bed gegaan.
de volgende ochtend vroeg op om naar Bromo te gaan. wij om 7 uur met de taxi naar dat boekingskantoortje, want ons hotel was te ver weg om ons daar op te halen. Prima. wij daar met de taxi heen. wie zien we daar in het busje zitten? daan en lieve, die konden blijkbaar wel in het hotel opgehaald worden (terwijl we in hetzelfde hotel zaten) lekker geregeld! ondertussen had ik ook last van mijn rechteroor gekregen, deze begon te ontsteken. dus ik begonnen met druppelen. tijdens de busreis (van 11 uur) begon mijn oor echt zeer te doen. dus ik de eerste pijnstiller maar geslikt. verder beetje geslapen, boekje gelezen, onderweg geluncht. (ze weten wel waar ze ons toeristen naar toe moeten brengen, behoorlijk prijzig) deze buschauffeur reed echt als een gek! eigenlijk zouden we gevarengeld moeten vragen. na een ellenlange rit aangekomen bij een plaatsje vlak bij de Bromo. hier even bij het tourbureautje gewacht totdat er nog een andere groep toeristen kwam. toen met zijn 18e! in een 10 persoonsbusje. alle bagage werd op het dak gebonden (grappig om te zien) en wij met zijn allen in dat busje gepropt. ongeveer de eerste keer in mijn leven dat mijn formaat een voordeel was, ik kreeg een van de beste plekken. ik dacht even dat ze een nieuwe worldguinesbookofrecords titel in de wacht wilde slepen toen we met zijn allen dat busje ingepropt werden. eindelijk rijden: nog zo'n 45 minuten. maar in het donker de bergen in. voor een hele stijle helling ging het busje even stilstaan en dan hup de helling op. maar zo hup ging dat niet. een paar keer dachten we dat het busje het bijltje er bij neer zou leggen. een lawaai dat die maakte, een rook dat hij produceerde maar rijden ho maar. uiteindelijk helemaal verkrampt van het opgekropt zitten aangekomen.het hotel was vol. maar we kregen een ander hotel. hotel nadia. echt mega relaxed! rianne en ik hadden allebij een heerlijk tweepersoonsbed voor onszelf. wuhaaaaaaaah! en het was hier behoorlijk koud, dus heerlijk onder de dekens gekropen en in foetushouding in slaap gevallen. maar wel last van mijn oor. (tussendoor ook nog even een hapje gegeten uiteraard) toen ging om 3 uur snachts de wekker. we gingen de zonsopgang op de bromo bekijken. en mijn oor deed pijn, buhuhuhu! wij in een jeep (weer opgepropt) verder de berg op. na driekwartier waren we er. nu moesten we het laatste stuk nog lopen. je kon er ook voor kiezen om te paard om hoog te gaan. maar het leek me wel een goede workout. en dat was het! en ook vond ik het zielig voor die paardjes, hele kleine ponytjes. daar ga ik niet op zitten en dan zullen ze zeker ook nog bergopwaarts met mij als bagage moeten?!? nee dus. maar een goede workout was het. hijgen puffen zweten (ondanks dat het daar echt koud was op die berg in het holst van de nacht) maar de pijn in mijn oor verdween wel. of doordat mijn bloed zo hard ging stromen gingen de pijnstillers van gisteren weer werken of mijn lichaam was te veel bezig met de pijn in mijn kuiten. uiteindelijk boven aangekomen bij het viewpoint. eerst nog een half uur wachten totdat de zon opkomt. koud, koud, koud, moe moe moe, gelukkig waren er kampvuurtjes en kopjes thee waar je je aan kon warmen. toen kwam de zon op. niet zo spectaculair als de verhalen maar wel mooi. het uitzicht was echt waanzinnig, ongelofelijk prachtig. maar volgensmij is dat het overdag ook en dan hoef je niet in het holst van de nacht je nest uit. hier van het uitzicht genoten. toen weer naar de jeep. (helemaal onder het stof. een en al stof op deze berg) met de jeep half uurtje gereden daadwerkelijk naar de vulkaan toe. eerst kwartiertje door de zandvlaktes lopen en dan weer omhoog. ook pittig. nog pittiger dan de vorige klim. ook hier weer honderden paarden die mij wilden brengen. Thanks, but no thanks!
toen een enorme trap op, naar de vulkaan toe. en daar stond je dan. dood en dood eng. dit was zo'n typische stripboekenvulkaan. een grote berg, met de punt er af en daarin een enorme afgrond waar lawaai, gepruttel en heel veel rook uit komt. je stond echt op de rand van de richel, goed uitkijken dat je er niet indonderd. Eng Eng Eng. vrij natuurlijke reactie volgensmij. maar doordat het zo druk was vond ik het nog enger. (je stond daar met zo'n 30 man op een paar vierkante meter naast die afgrond) er zal er maar een het evenwicht verliezen en jij dondert er in. 30 seconden het beeld in me opgenomen, snel fotos maken en als een sodemieter weer naar beneden. echt dood eng. die trappen naar beneden vond ik ook eng. als je er afvalt, ben je kassieweile. en mensen achter mij maar haast maken, 3 treden tegelijk. ik heb iedereen maar laten passeren, ik wil niet zo'n idioot achter me hebben die dan valt, waardoor ik ook val. teruggelopen naar de jeep en naar het hotel gereden. hier lekker gedoucht (was ook hard nodig, het stof zat overal. vies vies meisje) het was een bloedhete douche (veel te heet) en een koude kraan op knie hoogte, dan moest je in een grote waston lekker lauw water maken en dit met bakjes over je heen scheppen. beetje omslachtig maar wel de beste douche/wasbeurt die ik tot nu toe gehad heb. daarna (lekker, ahum) ontbijten. en dit keer met zijn 19e in de minibus gepropt, terug naar het touringbureautje.

ik kan nog veel en veel meer vertellen, want ik zit ondertussen in bali. maar ik ga over een half uurtje een fietstocht van een paar uur doen. en ik wil graag nog even snel lunchen. dus vanavond of morgen schrijf ik de rest van de verhalen.

Trouwens bedankt voor de leuke reacties op mijn verhalen. ik vind het leuk om reacties te krijgen. dan weet ik dat ik al dat type werk niet voor de katsekut doe. dus dat.

nou tot later!

Liefs Ay

• 27 Juli 2011 - 07:35

Jeroen:

hi girly

altijd weer een genoegen je reisverslagen te lezen!!!

• 27 Juli 2011 - 07:59

Gerda:

volgens winnie heb je middenoorontsteking en is je trommelvlies nu doorgebroken vandaar al die rommel die er uit kwam het duurt ongeveer 3maanden voor dat dit weerheel is dus niet duiken hoor sorry voor mijn bemoei sterkte
    liefs mamaxxxxxx